Καθαρισμός

Pure Nordic Stil

Αν θέλετε το πάτωμά σας να παραμείνει τόσο καλό όσο την ημέρα που το αγοράσατε, σας προτείνουμε να ξεκινήσετε μια τακτική συντήρηση από την πρώτη κιόλας μέρα. Η συχνότητα συντήρησής του θα εξαρτηθεί από το τρόπο που το μεταχειρίζεστε.

Για να διασφαλίσετε ότι θα απολαύσετε το παρκέ σας, προσφέρουμε την τέλεια σειρά καθαρισμού και φροντίδας. Ό, τι επιφάνεια φινίρισμα έχετε επιλέξει, έχουμε το κατάλληλο προϊόν για εσάς. Τα προϊόντα καθαρισμού προσαρμόζονται στις διάφορες επιφανειακές επεξεργασίες. Κατά γενικό κανόνα, τα δάπεδα με βερνίκι πρέπει να καθαρίζονται με συνθετικά καθαριστικά (χωρίς περιεχόμενο λίπους), ενώ τα δάπεδα με λάδι πρέπει να καθαρίζονται με σαπούνι (που περιέχει λίπος). Ποτέ μην ρίχνετε νερό πάνω στο παρκέ σας γιατί το ξύλο μπορεί να φουσκώσει και να βλάψει το πάτωμα. Η τακτική χρήση ενός καθαριστικού δρα ως φυσικός ενυδατικός παράγοντας και η επιφάνεια του δαπέδου γίνεται πιο ανθεκτική στην βρωμιά και την φθορά.

Ένα BOEN πάτωμα, ανεξάρτητα από το αν χρησιμοποιείτε βερνίκι ή λάδι, έχει μια επιφάνεια που το προστατεύει από οποιαδήποτε ζημιά. Η επιφάνεια του πατώματος θα αρχίσει να ξεθωριάζει με το πέρασμα του χρόνου με απότέλεσμα να χρειαστεί να τριφτεί και γυαλιστεί.

Η BOEN παρέχει 20 χρόνια εργοστασιακή εγγύηση κατασκευής.

Οι περιβάλλουσες συνθήκες

Καθαρισμός & συντήρησηΤόσο εσείς όσο και το BOEN πάτωμά σας θα επωφεληθείτε από μια υγειή ατμόσφαιρα. Μια θερμοκρασία δωματίου των 20 με 22 βαθμών Κελσίου και μια σχετική υγρασία της τάξης του 50 με 65% θα παρέχουν ιδανικές συνθήκες για εσάς και το πάτωμά σας.

Εξυπακούεται ότι τα δωμάτιά σας δεν πρέπει μόνο να θερμαίνονται αλλά και να αερίζονται τακτικά. Ιδιαίτερα στα καινούρια κτίρια είναι πολύ πιθανό τα κατάλοιπα της υγρασίας από τους τοίχους και τα πατώματα να κάνουν αναγκαία την χρήση αποξηραντών.

Για απλό οικιακό καθαρισμό τα μόνα που χρειάζεστε είναι μια σφουγγαρίστρα, μια βούρτσα ή μια ηλεκτρική σκούπα.

Για καθημερινό καθαρισμό προσθέστε 50ml ‘ Parcquet Cleaner’ σε 10 λίτρα νερό και μετά σφουγγαρίστε ελαφριάτο πάτωμα. Δείτε τις ειδικές οδηγίες για τα πατώματα με βερνίκι, με λάδι ή τα χωρίς καθόλου επεξεργασία πατώματα.

  • Πότε μην ρίχνετε νερό απευθείας στο πάρκέ γιατί μπορεί να προκαλέσει ζημιά.
  • Με τακτικό καθάρισμα το καθαριστικό λειτουργεί σαν ενυδατικό. Η επιφάνεια θα γίνει πιο ανθεκτική στην αντίσταση του υπεδάφους και στην διατήρηση του φινιρίσματος.

Ενδοδαπέδια Θέρμανση

Το ξύλο παρουσιάζει ιδιότητες αντοχής κατά της θερμότητας και προτείνειται για τοποθέτηση επάνω από ενδοδαπέδια θέρμανση. Η θερμική αντίσταση των παρκέ της ΒΟΕΝ μπορεί να αξιολογηθεί ως εξής όσον αφορά το σχετικό πάχος του παρκέ:

  • περίπου 0,07m² K/W για παρκέ 11mm
  • περίπου 0,10m² K/W για παρκέ 14mm
  • περίπου 0,18m² K/W για παρκέ 23mm

Καθαρισμός & συντήρηση

Δεδομένου ότι οι ειδικοί σε θέματα θέρμανσης προτείνουν όπως τα δάπεδα να έχουν μέγιστη θερμική αντίσταση ίση με 0,17m²K/W, είναι φανερό ότι τα παρκέ των 11mm και των 14mm είναι τα πιο κατάλληλα.

Συνήθως δεν προτείνετε μασίφ παρκέ σε ενδοδαπέδια θέρμανση , διότι οι συστολές και οι διαστολές έιναι πολύ μεγαλύτερες σε ένα μασίφ παρκέ από ότι σε ένα πολλάπλών στρώσεων.Αν παραταύτα θέλετε να χρησιμοποιήσετε μασίφ παρκέ να αναμένετε να δέιτε την εμφάνιση μεγάλων κενών ανάμεσα στις σανίδες κατά την περίοδο της θέρμανσης.